Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Op pad in Rotterdam
Wil je Rotterdam (beter) leren kennen, dan ben je op deze pagina's op het juiste adres. Hoe? Eerst wat lezen en dan op pad. Op deze pagina's vind je beschrijvingen van wandelingen, foto's en achtergrond-informatie en bovendien links naar sites van Rotterdamse organisaties, attracties en evenementen. Nu meer dan ooit, want voor 2016 staat Rotterdam nr 5 in de steden top10 van reisgids Lonely Planet. Eerder kozen Rough Guides en de New York Times Rotterdam in hun favoriete top 10
.


Tunnel of Love Rotterdam
Tunnel of Love 8 - 15 februari 2019
 
In de week voor Valentijnsdag is de voetgangerstunnel van de Maastunnel, de eerste tunnel in Nederland, in het kader van de ART Rotterdam Week, omgetoverd tot een kunstwerk van liefde. Kunstenaarsduo VollaertsZwart versierde de tunnel met 35.000 fluoriserend roze hartjes, die oplichten door het blacklight . Een verjaarscadeau, voor de tunnel, die op Valentijnsdag, 14 februari, 77 jaar oud wordt.

 

Wandelingen
De beste manier om een stad te leren kennen is haar te voet verkennen. Dat geldt ook voor Rotterdam. Wandelend door de wijken en buurten van Rotterdam leer je de verscheidenheid van de stad kennen en krijg je een beeld van de ontwikkeling van de stad vanaf de middeleeuwen tot aan het eind van de twintigste eeuw.
Ik heb twee lange wandelingen ontwikkeld, die dwars door de stad lopen langs mooie, historische en/of architectonisch interessante plekken van de stad. De wandelingen kruisen herhaaldelijk metro- en tramlijnen, zodat je de wandeling op bijna elk gewenst punt kunt oppikken of onderbreken. De wandelingen zijn in logisch afgebakende delen onderverdeeld.

Voor degenen die een kortere wandeling langs de bezienswaardigheden in het centrum van Rotterdam willen maken is er nog een derde wandeling beschikbaar.

Gebruikte literatuur

 
Wandelboek
Een beschrijving van twee lange afstandswandelingen door Rotterdam
zijn nu als boek verkrijgbaar. Handig om mee te nemen op je tocht door Rotterdam! .
Wandeling met Gids
Wandel je liever door Rotterdam met een enthousiaste en deskundige gids? Ga dan naar RO Tours. Daar vind je een breed aanbod aan wandelingen met diverse thema's
 

Overnachten in Rotterdam?

Zoek, vind en boek je hotel hier!

 

 

Weer in Rotterdam:

 

Weersverwachting
Rotterdam
Weeronline.nl - Meer weer in Rotterdamweeronline.nl Altijd jouw weer


pLast Updated on: Sun Aug 7 13:11:08 2016

Interessante wijken

Rotterdam kent vele wijken. Interessante, maar ook heel gewone. Sommige behoren tot de kern waaruit de stad ontstaan is, anderen zijn uit de grond gestampt tijdens periodes van snelle groei en een aantal zijn voormalige dorpen die door Rotterdam al dan niet vrijwillig zijn geannexeerd. In een aantal heb ik me, in verband met de wandelingen, extra verdiept. Hieronder kun je naar artikelen gaan over verleden en heden van die wijken: