Evenementen

laatst bijgewerkt:11-04-2018

Klik hier voor een lijst met links naar websites van jaarlijks terugkerende evenementen.

De agenda van de VVV Rotterdam geeft een overzicht van evenementen in Rotterdam deze week en maand en de rest van het  jaar.

 
Voor een compleet overzicht van wat er speelt op Rotterdamse podia en in musea kijk je op de site van het Rotterdamse Uitburo
   
   


Van 23 januari t/m 3 februari 2019 wordt het 48ste Internationale Filmfestival Rotterdam gehouden


Op zondag 7 april 2019 vindt de 39e editie van de NN Marathon Rotterdam plaats. In de internationale NN Marathon Rotterdam doet ook dit jaar weer een deel van de nationale en internationale top mee, met in totaal meer dan 11.000 deelnemers, van velerlei nationaliteiten. Het parcoursrecord werd in l 2009 verbroken door Duncan Kibeth  (2.04.27). 
  Parcours


Het driedaagse meerkunstenfestival Motel Mozaique vindt plaats op 18 tot 20 april 2019 met een formule van muziek, beeldende kunst, theater en tours.


Op 5 mei wordt het Bevrijdingsfestival van Zuid-Holland weer in Rotterdam gehouden. Ook dit jaar is er weer een spetterend popprogramma. Dit keer bij de Euromast met o.a. een van de drie groepen die dit jaar ambassadeur van de vrijheid zijn.


Van 17 tot 26 mei is Rotterdam bevangen door operakoorts. In de stad zijn dan diverse uitvoeringen van spraakmakende en internationale operaproducties te zien. Niet alleen in de theaters, maar ook minder voor de hand liggende plekken is er van opera te genieten.


 13 t/m 16  juni 2018, tijdens het 50ste Poetry International Festival, zindert de Rotterdamse Schouwburg van meer of minder exotische klanken, woorden, stemmen en beelden. 

   
De Parade is een kermis van toneel, cabaret, zang en andere kleine en grote podiumkunsten. 11dagen lang wordt het museumpark in beslag genomen door een gezellige, artistieke en verfrissend festival. 21 juni t/m 30 juni  2019

   
 27 juli trekt weer de kleurrijke optocht van het Rotterdamse Zomercarnaval door de stad. De avond ervoor vind de traditionele 'battle of the drums plaats'. Dit alles maakt deel uit van Rotterdam Unlimited dat van 21 t/m 27 juli 2019 plaatsvindt


Ook deze zomer staan weer de diverse festivals op het programma. Hier vind je een overzicht van de meeste Zomerfestivals, zoals de Parade, het Zomercarnaval ,  de  Dag van de romantische muziek,  de en de  wereldhavendagen.
   
Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag  14 juli 2019 zal Ahoy' Rotterdam haar deuren openen voor de 37ste editie van het North Sea Jazz Festival, het grootste indoor jazzfestival ter wereld en een van de hoogtepunten van het Europese culturele seizoen
   
De Rotterdamse pleinbioscoop gaat ook dit jaar weer door! Drie weken in augustus  2019 wordt elke avond  een filmvoorstelling gegeven in het Museumpark. 
   
De wereldhavendagen vinden plaats op 6, 7 en 8 september 2019. Vele schepen zullen weer in de stad afgemeerd liggen en zijn toegankelijk. Er zijn excursies, een jongerenprogramma, presentaties en spectaculaire demonstraties op het water. 's avonds zijn er optredens door bekende bands.


In November houden de Deense, Noorse, Zweedse en Finse zeemanskerken in Rotterdam hun jaarlijkse kerstmarkten. Op deze markten is een keur aan Scandinavische etenswaren, drank, kunst, design, kleding en natuurlijk kerstartikelen te koop.


De Nationale Nieuwjaarsnacht zorgt voor het 7de jaar op rij voor kippenvel als we 2019 inruilen voor 2020. Tijdens de Nationale Nieuwjaarsnacht wordt aan de Rotterdamse Maas het oude jaar in stijl afgesloten en verwelkomen we het verse jaar met hét nationale vuurwerk van Nederland.
   
TOP