Welkom op Eddy's Website

Mijn ReizenMalta


We gaan met de lift naar de Upper Barakka gardens, waar we Benjamin, onze gids, ontmoeten. Hij vertelt hondertuit over de geschiedenis van Malta, terwijl we nog uitkijken over de Grand Harbour. We lopen door de stad en bekijken diverse paleizen en Auberges van de Maltezer orde en het parlementsgebouw van Renzo Piano. De Maltezer of Johannieterridder orde streek in 1530 neer op Malta, toen ze de heerschappij door keizer Karel V kregen toegewezen. Ze waren net door de Turken van Rhodos verdreven. De Johanieters begonnen als kloosterorde, die ziekenhuizen in Jeruzalem bestuurden voor de pelgrims. Tijdens de kruistochten werd het ook een militaire orde. Op Malta vergaarden ze door de strategische ligging van het eiland veel welvaart, dat te zien is aan de paleizen en bestuursgebouwen die ze hier lieten bouwen.

Lees meer


Bratislava

 

 

We lopen de burchtheuvel op, door nauwe en stijle straatjes. De burcht van Bratislava dateert terug tot de 15e eeuw, maar is in 1811 uitgebrand. Pas na de tweede wereldoorlog is men begonnen met de wederopbouw van het kasteel, die pas na de onafhankelijkheid werd voltooid. Het kasteel ziet er dan ook erg nieuw uit. Om 10 uur gaat het open voor bezoekers. Het kasteel herbergt het museum voor Slowaakse geschiedenis.

Lees meer

 

Antwerpen

 

 

Na het bier lopen we naar de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal. Deze kerk stamt grotendeels uit de 15e eeuw. De toren domineert de hele stad. Vanwege de tijdelijke sluiting van het musuem voor Schone kunsten, zijn een aantal werken uit het museum hier tentoongesteld. Het zijn vooral werken die speciaal voor de kerk waren vervaardigd. Tot de vaste collectie van de kerk behoren de kruisafneming van Rubens uit 1612. Ook het altaarstuk met de Mariahemelvaart van Rubens hangt hier altijd.
Lees meer

 

NamibiŽ en Botswana
Na 45 km komen we bij Dune 45. Deze duin ziet er mooi uit en is populair onder de bezoekers. We gaan hier van de weg af en doen een poging tot beklimming. Het zand is erg los en het klimmen zeer inspannend. We gaan niet helemaal naar boven, maar keren halverwege om. Toch hebben we een mooi uitzicht op het duinlandschap. Van Dune 45 is het nog een tiental kilometers naar een parkeerplaats, waar shuttles klaar staan om ons naar de Sossusvlei zelf te brengen. Je kunt op eigen risico ook zelf verder rijden, maar dat is meer voor de ervaren rijders. Dat blijkt ook wel, want we komen al snel een 5-tal gestrande autoís tegen.

Lees meer

 
Meer Reizen

RotterdamPleinbioscoop Rotterdam
 7 dagen per week topfilms in de open lucht. 8 tot 26 augustus 2018

Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur