Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


Noord West Spanje

We nemen de tram naar het Guggenheim Museum Bilbao. Het gebouw, gelegen aan de oever van de rivier, van de Amerik

aanse architect Frank Gehry uit 1997 is spectaculair: de omvang, het spiegelende materiaal en de fantastische vormen maken het een onvergetelijk en uniek gebouw. Het was voor de stad Bilbao het startpunt van een revitalisatie van de vervallen industrie stad, waardoor het uiteindelijk kon uitgroeien tot een levendig cultuurcentrum in Baskenland. De vaste tentoonstelling is soms spectaculair, maar ook vaak ook wat gezocht. Er is een tijdelijke tentoonstelling met werk van Van Gogh en Picasso en dat is erg mooi.

Lees meer


Malta


We gaan met de lift naar de Upper Barakka gardens, waar we Benjamin, onze gids, ontmoeten. Hij vertelt hondertuit over de geschiedenis van Malta, terwijl we nog uitkijken over de Grand Harbour. We lopen door de stad en bekijken diverse paleizen en Auberges van de Maltezer orde en het parlementsgebouw van Renzo Piano. De Maltezer of Johannieterridder orde streek in 1530 neer op Malta, toen ze de heerschappij door keizer Karel V kregen toegewezen. Ze waren net door de Turken van Rhodos verdreven. De Johanieters begonnen als kloosterorde, die ziekenhuizen in Jeruzalem bestuurden voor de pelgrims. Tijdens de kruistochten werd het ook een militaire orde. Op Malta vergaarden ze door de strategische ligging van het eiland veel welvaart, dat te zien is aan de paleizen en bestuursgebouwen die ze hier lieten bouwen.

Lees meer


Bratislava

 

 

We lopen de burchtheuvel op, door nauwe en stijle straatjes. De burcht van Bratislava dateert terug tot de 15e eeuw, maar is in 1811 uitgebrand. Pas na de tweede wereldoorlog is men begonnen met de wederopbouw van het kasteel, die pas na de onafhankelijkheid werd voltooid. Het kasteel ziet er dan ook erg nieuw uit. Om 10 uur gaat het open voor bezoekers. Het kasteel herbergt het museum voor Slowaakse geschiedenis.

Lees meer

 

Antwerpen

 

 

Na het bier lopen we naar de Onze Lieve Vrouwen Kathedraal. Deze kerk stamt grotendeels uit de 15e eeuw. De toren domineert de hele stad. Vanwege de tijdelijke sluiting van het musuem voor Schone kunsten, zijn een aantal werken uit het museum hier tentoongesteld. Het zijn vooral werken die speciaal voor de kerk waren vervaardigd. Tot de vaste collectie van de kerk behoren de kruisafneming van Rubens uit 1612. Ook het altaarstuk met de Mariahemelvaart van Rubens hangt hier altijd.
Lees meer

 
Meer Reizen

RotterdamSkandinavische Kerstmarkten 2018
 

Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur