Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


New York
We lopen langs de rustige westoever van Roosevelt eiland met een prachtige uitzicht op Manhattan. We komen langs de ru´ne van het waterpokkenziekenhuis (ontwerp van James Renwick uit 1856) en vervolgens bij het Roosevelt monument van architect Louis Kahn. Kahn ontwierp het monument tussen 1972 en 1974, maar het werd pas in 2012 voltooid. Het bestaat uit een grasveld omzoomd door lindenbomen en een halfhoge muur met aan het eind een borstbeeld van de president. Erachter op staan de vier vrijheden gebijteld, die Roosevelt in 1941 in zijn 8e State of the Union formuleerde: vrijheid van meningsuiting en godsdienst, vrijwaring van nood en angst. Deze vier vrijheden vormden de basis voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die in 1948 door de VN werd aangenomen. Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. We lopen weer terug naar het kabelbaanstation.

Lees meer
Helsinki

We ontmoeten onze gids Emil voor de Lutherse kathedraal. Hij is heel enthousiast en praat honderduit. Eerst over de geschiedenis van het land en vervolgens over de architectuur van het Senaatsplein. Alles wat hier staat is uit de 19e eeuw en onder Russische heerschappij (1809-1917) gebouwd. Het meeste is neoklassiek. Links van ons staat het Senaatsgebouw, waar de senaat van het Finse groothertogdom onder Russische controle bijeenkwam. Nu is het kantoor van de minsterpresident er gevestigd. Bijna spiegelbeeldig is het academiegebouw van de univesiteit aan de andere zijde.  De kathedraal uit 1852 is Luthers en is als zovele voorname gebouwen in het centrum ontworpen door de van oorsprong Pruissische architect Carl Ludvig Engel(1778-1840). Van buiten is de kerk indrukwekkend boven het plein verheven boven aan een enorme trap.

Lees meer


Corsica en SardiniŰWe rijden verder en gaan een rondje maken over de Cap Corse, het noordelijke schiereiland aan Corsica. We rijden met de klok mee en dus aan de bergzijde van de kustweg. De weg slingert zich langs de bergwanden  en we maken niet veel snelheid. Vijftig jaar geleden konden de meeste dorpen op de Cap Corse alleen over zee worden bereikt. Na een uur komen we in Nonza. Een klein dorpje met een kerk en een burchtru´ne, vanaf waar we een mooi uitzicht op de ruige kust hebben.
Lees meer

Meer Reizen

Rotterdam


Rotterdam Museumnacht 2017
4 maart 2017

Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

ArchitectuurLast Updated on: Mon Aug 1 23:58:58 2016