Welkom op Eddy's Website

Mijn ReizenLondon


Na het uitzicht vanaf de Shard gaan we naar beneden en lopen naar de Borough Market. Hier is al sinds de middeleeuwen een markt, waar eten en bloemen worden verkocht en geserveerd. De markt is gedeeltelijk overdekt en ligt ook deels onder spoorviaducten. Het is een levendige markt metborough Market verse waren van hoge kwaliteit. We drinken koffie bij Monmouth en eten er bij Brindisa, een Spaans tapas restaurant. Die hebben overigens ook een winkel met Spaanse specialiteiten. Erik eet ook nog een Scotch Egg, een gehaktbal met ei erin bij de Ginger Pig.

Lees meerChina

 

 

Met chauffeur Mr Wang rijden we naar de Chinese muur. We gaan naar de opgang bij Mutianyu. Hier is het minder druk dan bij Badaling, waar de meeste toeristen heen gaan. Het is wel anderhalf uur rijden vanuit de stad. Aangekomen moeten we met een shuttle bus naar het grondstation van een kabelbaan. Van daar met de kabelbaan naar boven en de muur op. Het is een prachtige ervaring. De muur loopt over de bergtoppen en verbindt wachttorens waar in vroeger tijden twintig soldaten wacht hielden tegen binnenvallende Mongoolse barbaren.

Lees meer

 

Kopenhagen

Na het ontbijt gaan we met de leenfiets van Bycyklen vanaf de standplaats Rigshospitalet naar het oude centrum. We zitten in de  ochtendspits en het is ook op de (brede) fietspaden druk. De fietsers in Kopenhagen rijden hard en hebben een assertieve rijstijl. Iedereen haalt al bellend in - zelfs de bakfietsen. We gaan een gebakje  eten bij conditori La Glace. Het is een mooie klassieke ambiance (sinds 1870) en het gebak is heerlijk. Vandaar fietsen we door naar Nyhavn. We lopen rond deze oude haven met de mooie huizen, waar ook HC Andersen heeft gewoond. De kleurrijke gevels rond de 17e eeuwse haven zijn schilderachtig en een echte toeristentrekker.

Lees meer


Noord West Spanje

We nemen de tram naar het Guggenheim Museum Bilbao. Het gebouw, gelegen aan de oever van de rivier, van de Amerik

aanse architect Frank Gehry uit 1997 is spectaculair: de omvang, het spiegelende materiaal en de fantastische vormen maken het een onvergetelijk en uniek gebouw. Het was voor de stad Bilbao het startpunt van een revitalisatie van de vervallen industrie stad, waardoor het uiteindelijk kon uitgroeien tot een levendig cultuurcentrum in Baskenland. De vaste tentoonstelling is soms spectaculair, maar ook vaak ook wat gezocht. Er is een tijdelijke tentoonstelling met werk van Van Gogh en Picasso en dat is erg mooi.

Lees meer

 
Meer Reizen

Rotterdam

Zomercarnaval

Zomercarnaval 2019

  Het carnaval is met bijna 1 miljoen bezoekers na meer dan 30 jaar nog steeds Nederlands populairste gratis buitenevenement en één van de grootste zomercarnavals van Europa.  Ruim 40 wagens vormen meer dan 2,5 kilometer lange optocht. Ook dit jaar trekt er weer veel muziek, dans en kleur aan aan de  toeschouwers voorbij. De parade start op 27 juli om 13 uur. De avond ervoor is de Battle of the Drums.


Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur