Welkom op Eddy's Website

Mijn ReizenZwarte WoudWe rijden vanuit Bühlertal in oostelijke richting over de Landesstraße 83. We stappen onderweg uit om van het uitzicht te genieten van de Wiedenfelsen en lopen dan via bospaden naar Gertelbach watervallen. Het uitzicht is prachtig en de waterval wel aardig. We zijn er helemaal alleen om deze tijd. Met de auto rijden we verder en dan de Schwarzwaldhochstraße op, officieel de B500. We rijden deze in Zuidelijke richting.
We rijden dan verder naar de afslag naar de Kreisstraße 5370 die ons naar de kloosterruïne van Allerheiligen bij Oppenau brengt. Dit premonstratenzer klooster werd in de 11e eeuw gesticht en in 1802 door Friedrich von Baden ontbonden. Pas in 1830 werd het definitief verlaten. De gebouwen raakten in verval. Vanaf de kloosterruïne loopt een wandelpad door het Lierbachtal naar een waterval.

Lees meer


Suriname


Met Miguel varen we een stukje over de Nickerierivier naar een sleephelling. Daar moeten we even de boot uit. Met een lier, gemaakt van een brommermotor, wordt de boot over de helling gesleept naar het kanaal dat richting het Bigi Pan loopt. We varen het kanaal af en zien tal van bijzondere vogels. Vooral veel zilverreigers, maar ook de moerasbuizerd en de Amerikaanse Oehoe. Heel mooi zijn de rode ibissen met hun fel rode veren. Verder ook een grijze reiger en sternen. Na een uur komen we op het Bigi Pan. We gaan  het meer op en kunnen op redelijke afstand de flamingo’s en de pelikanen bekijken.

Lees meer


London


Na het uitzicht vanaf de Shard gaan we naar beneden en lopen naar de Borough Market. Hier is al sinds de middeleeuwen een markt, waar eten en bloemen worden verkocht en geserveerd. De markt is gedeeltelijk overdekt en ligt ook deels onder spoorviaducten. Het is een levendige markt met verse waren van hoge kwaliteit. We drinken koffie bij Monmouth en eten er bij Brindisa, een Spaans tapas restaurant. Die hebben overigens ook een winkel met Spaanse specialiteiten. Erik eet ook nog een Scotch Egg, een gehaktbal met ei erin bij de Ginger Pig.

Lees meerChina

 

 

Met chauffeur Mr Wang rijden we naar de Chinese muur. We gaan naar de opgang bij Mutianyu. Hier is het minder druk dan bij Badaling, waar de meeste toeristen heen gaan. Het is wel anderhalf uur rijden vanuit de stad. Aangekomen moeten we met een shuttle bus naar het grondstation van een kabelbaan. Van daar met de kabelbaan naar boven en de muur op. Het is een prachtige ervaring. De muur loopt over de bergtoppen en verbindt wachttorens waar in vroeger tijden twintig soldaten wacht hielden tegen binnenvallende Mongoolse barbaren.

Lees meer

 
Meer Reizen

Rotterdam

Nationaal Vuuwerk

Covid 19

  Het In verband met de Covid-19 pandemie (Corona) kampt het sociale leven ook in Rotterdam met grote beperkingen stilgevallen. Alle evenementen zijn afgelast en de horeca is gesloten.  Musea en theaters zijn, onder beperkende voorwaarden, weer open. Het aantal mensen, dat gelijktijdig toegelaten wordt, is beperkt en een aantal musea hanteert een reserveringssysteem. Hoe de feestdagen in december gaan verlopen is nog niet bekend, maar het afsteken van vuurwerk is verboden en het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug is afgelast.Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur