Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


 

NamibiŽ en Botswana
Na 45 km komen we bij Dune 45. Deze duin ziet er mooi uit en is populair onder de bezoekers. We gaan hier van de weg af en doen een poging tot beklimming. Het zand is erg los en het klimmen zeer inspannend. We gaan niet helemaal naar boven, maar keren halverwege om. Toch hebben we een mooi uitzicht op het duinlandschap. Van Dune 45 is het nog een tiental kilometers naar een parkeerplaats, waar shuttles klaar staan om ons naar de Sossusvlei zelf te brengen. Je kunt op eigen risico ook zelf verder rijden, maar dat is meer voor de ervaren rijders. Dat blijkt ook wel, want we komen al snel een 5-tal gestrande autoís tegen.

Lees meer

 

New York
We lopen langs de rustige westoever van Roosevelt eiland met een prachtige uitzicht op Manhattan. We komen langs de ruÔne van het waterpokkenziekenhuis (ontwerp van James Renwick uit 1856) en vervolgens bij het Roosevelt monument van architect Louis Kahn. Kahn ontwierp het monument tussen 1972 en 1974, maar het werd pas in 2012 voltooid. Het bestaat uit een grasveld omzoomd door lindenbomen en een halfhoge muur met aan het eind een borstbeeld van de president. Erachter op staan de vier vrijheden gebijteld, die Roosevelt in 1941 in zijn 8e State of the Union formuleerde: vrijheid van meningsuiting en godsdienst, vrijwaring van nood en angst. Deze vier vrijheden vormden de basis voor de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, die in 1948 door de VN werd aangenomen. Vanaf hier hebben we een mooi uitzicht op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties. We lopen weer terug naar het kabelbaanstation.

Lees meer
Helsinki

We ontmoeten onze gids Emil voor de Lutherse kathedraal. Hij is heel enthousiast en praat honderduit. Eerst over de geschiedenis van het land en vervolgens over de architectuur van het Senaatsplein. Alles wat hier staat is uit de 19e eeuw en onder Russische heerschappij (1809-1917) gebouwd. Het meeste is neoklassiek. Links van ons staat het Senaatsgebouw, waar de senaat van het Finse groothertogdom onder Russische controle bijeenkwam. Nu is het kantoor van de minsterpresident er gevestigd. Bijna spiegelbeeldig is het academiegebouw van de univesiteit aan de andere zijde.  De kathedraal uit 1852 is Luthers en is als zovele voorname gebouwen in het centrum ontworpen door de van oorsprong Pruissische architect Carl Ludvig Engel(1778-1840). Van buiten is de kerk indrukwekkend boven het plein verheven boven aan een enorme trap.

Lees meer
Meer Reizen

Rotterdam


Pleinbioscoop
9 - 27 augustus 2017

Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

ArchitectuurLast Updated on: Mon Aug 1 23:58:58 2016