Reislinks ¨ Bestemmingslinks ¨ Reisgids-links
      ¨ Verkeersbureaus en landeninformatie
      ¨ Weer-links
      ¨ City-links
¨ Reisverhalen en persoonlijke websites
Uitgevers van bekende internationale series van reisgidsen vaak een eigen site. Sommige dienen slechts ter ondersteuning van de verkoop van de gidsen. Andere echter bieden uitgebreide, makkelijk toegankelijke en actuele informatie over de bestemmingen die in de gidsen worden beschreven. De informatie kan je helpen bij het bepalen van je bestemming (en je gids), maar geeft vaak ook aanvulling op wat er in de gidsen staat.  
Rough Guides  
Zeer uitgebreide site met informatie over meer dan 4000 bestemmingen. Sluit heel goed aan bij de gidsen, die uiteraard op reis handiger zijn dan de online informatie. De tekst van veel gidsen staat ook op de site, maar dan sneller toegankelijk. Rough Guides beteed aandacht aan de bekende bezienswaardigheden, maar heeft ook aandacht voor de minder platgetrede paden. Voor de breed geÔnteresserde reiziger, van budget tot betere middeklasse. Rough Guide geeft Landen- en Streekgidsen uit, maar sinds kort ook mini-gidsen van steden. Daarnaast is er ook een serie taalgidsen en thema-gidsen (Internet, Vrouwen, Muziek, Millennium).  
Lonely Planet  
De Lonely Planet site geeft een korte indruk van de inhoud van de gidsen die Lonely Planet heeft uitgegeven. Compleet met foto's. De Lonely Planet gidsen zijn qua inhoud vergelijkbaar met die van Rough Guide, zowel qua assortiment, stijl en belangstelling. Mijn indruk is wel dat de Lonely Planet meer bezorgd is over de portemonnaie van de lezer en de voorkeur geeft aan goedkope accommodatie en restaurants en andere manieren om geld te besparen.  
Time Out  
Time Out gidsen zijn een spin-off van het Londense uitgaansmagazine met dezelfde naam. Het zijn stadsgidsen met een zwaartepunt op het uitgaansleven. Eten, drinken, dansen, muziek, theater en winkelen: het komt allemaal uitgebreid aan de orde. Ook de bezienswaardigheden worden niet vergeten, maar de roots van de gidsen is goed merkbaar. De site bevat uitgebreide en goed toegankelijke informatie over de steden waar de gidsen betrekking op hebben. Daarnaast is er een mogelijkheid om kleine persoonlijke advertenties te plaatsen.  
Frommer  
Deze gidsen richten zich primair op de budget reiziger. De site is een soort reismagazine, met artikelen, tips, ideeŽn (ook van andere reizigers), aanbiedingen en informatie over en van reisorganisatie.  
Fodor
Amerikaanse reisgids, die een groot - maar zeker niet uitputtend - aantal  bestemmingen beschrijft. Mikt op het midden en hoger segment wat accommodatie en restaurants betreft. Handig is dat er ook recensies en reacties van gebruikers opstaan, zodat je ervaringen over hotels, restaurants enz kunt delen