Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


Lyon


We nemen de funiculaire naar Fourvière, de berg waarop de Romeinen hun stad Lugdunum vestigden. Strategisch gelegen met uitzicht op de twee rivieren. We komen uit bij de Notre Dame de Fourvière uit de 19e eeuw. De basiliek is rijk versierd met mozaïekenBasilque ND Fourviere van religieuze en historische gebeurtenissen in Lyon en Frankrijk. De kerk is gebouwd uit dankbaarheid dat de stad niet door de Pruisen in 1871 werd verwoest.

Lees meerKretaRond vier uur rijden we naar Knossos, waar we hebben afgesproken met onze gids Manos. Hij leidt ons rond over het terrein van de opgravingen en reconstructies van de Engelse selfmade archeoloog Evans. Eind 19e eeuw kocht Evans het terrein en begon met graven, in de overtuiging dat de Homerische vertellingen letterlijk genomen moeten worden en er echt een koning Minos heeft bestaan met een paleis in Knossos. Om zijn ideeën kracht bij te zetten maakte hij met zijn vondsten ook reconstructies, die nu wel omstreden zijn. Desalniettemin is de opgraving spectaculair.

Lees meer


ZwedenWe rijden vervolgens van Fjällbacken, zo’n 35 km verderop aan de kust. Dit is de geboorteplaats van de schrijfster Camilla Läckberg, van de Fjällbacka murders. Een prachtig vissersdorp, dat duidelijk profiteert van het toerisme. Het is er gezellig druk en de haven is aangenaam ontwikkeld. Er is ook een kloof, waardoor je kunt lopen, maar ik ga niet verder dan het eind van de trap, die ernaar toe leidt.

Lees meer
Meer Reizen

Rotterdam

Nationaal Vuuwerk
Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur