Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


KretaRond vier uur rijden we naar Knossos, waar we hebben afgesproken met onze gids Manos. Hij leidt ons rond over het terrein van de opgravingen en reconstructies van de Engelse selfmade archeoloog Evans. Eind 19e eeuw kocht Evans het terrein en begon met graven, in de overtuiging dat de Homerische vertellingen letterlijk genomen moeten worden en er echt een koning Minos heeft bestaan met een paleis in Knossos. Om zijn ideeën kracht bij te zetten maakte hij met zijn vondsten ook reconstructies, die nu wel omstreden zijn. Desalniettemin is de opgraving spectaculair.

Lees meer


ZwedenWe rijden vervolgens van Fjällbacken, zo’n 35 km verderop aan de kust. Dit is de geboorteplaats van de schrijfster Camilla Läckberg, van de Fjällbacka murders. Een prachtig vissersdorp, dat duidelijk profiteert van het toerisme. Het is er gezellig druk en de haven is aangenaam ontwikkeld. Er is ook een kloof, waardoor je kunt lopen, maar ik ga niet verder dan het eind van de trap, die ernaar toe leidt.

Lees meer


Rome


Daarna lopen we naar de Piazza Navona. Dit is een prachtig plein met de Fontein van de Vier Rivieren (Bernini) en de kerk van zijn Bernini's rivaal Boromini. Het plan is ovaalvormig omdat de bebouwing de lijnen van een stadion volgt dat hier in de eerste eeuw stond onder keizer Domitianus.

Lees meerMeer Reizen

Rotterdam

Nationaal Vuuwerk
Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur