Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


HamburgNa het ontbijt gaan we met de bus en metro naar Landungsbrücke. Vandaar nemen we de veerboot naar de Elbphilharmonie. Dit concertgebouw is bovenop een voormalig pakhuis gebouwd aan de kade van de Elbe. Het gebouw werd in 2017 na veel vertraging en kostenoverschrijdingen in gebruik genomen. In het gebouw zitten naast twee concertzalen, restaurants, appartementen, een hotel en een parkeergaraged. Op 37 meter is een uitzichtplatform, de plaza. Kaarten voor een concert zijn ruim een jaar van te voren uitverkocht, dus dat zit er vandaag niet in.

Lees meer


Noord West USA


Yosemite


In Yosemite gaan we eerst kijken bij de Tunnel View. Geen tunnelvisie, maar een uitzichtpunt bij de ingang van een tunnel door een berg. Het uitzicht over de vallei is prachtig, met de berg El Capitan in het midden. We rijden naar beneden en komen bij de Upper Yosemite waterval. Ook heel mooi. Van dichtbij wordt je nat van het sproeiwater en de kolkende rivier.

Lees meer


Lyon


We nemen de funiculaire naar Fourvière, de berg waarop de Romeinen hun stad Lugdunum vestigden. Strategisch gelegen met uitzicht op de twee rivieren. We komen uit bij de Notre Dame de Fourvière uit de 19e eeuw. De basiliek is rijk versierd met mozaïekenBasilque ND Fourviere van religieuze en historische gebeurtenissen in Lyon en Frankrijk. De kerk is gebouwd uit dankbaarheid dat de stad niet door de Pruisen in 1871 werd verwoest.

Lees meer

Meer Reizen

Rotterdam

Nationaal Vuuwerk
Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur