Welkom op Eddy's Website

Mijn Reizen


Noord West USA


Yosemite


In Yosemite gaan we eerst kijken bij de Tunnel View. Geen tunnelvisie, maar een uitzichtpunt bij de ingang van een tunnel door een berg. Het uitzicht over de vallei is prachtig, met de berg El Capitan in het midden. We rijden naar beneden en komen bij de Upper Yosemite waterval. Ook heel mooi. Van dichtbij wordt je nat van het sproeiwater en de kolkende rivier.

Lees meer


Lyon


We nemen de funiculaire naar Fourvière, de berg waarop de Romeinen hun stad Lugdunum vestigden. Strategisch gelegen met uitzicht op de twee rivieren. We komen uit bij de Notre Dame de Fourvière uit de 19e eeuw. De basiliek is rijk versierd met mozaïekenBasilque ND Fourviere van religieuze en historische gebeurtenissen in Lyon en Frankrijk. De kerk is gebouwd uit dankbaarheid dat de stad niet door de Pruisen in 1871 werd verwoest.

Lees meerKretaRond vier uur rijden we naar Knossos, waar we hebben afgesproken met onze gids Manos. Hij leidt ons rond over het terrein van de opgravingen en reconstructies van de Engelse selfmade archeoloog Evans. Eind 19e eeuw kocht Evans het terrein en begon met graven, in de overtuiging dat de Homerische vertellingen letterlijk genomen moeten worden en er echt een koning Minos heeft bestaan met een paleis in Knossos. Om zijn ideeën kracht bij te zetten maakte hij met zijn vondsten ook reconstructies, die nu wel omstreden zijn. Desalniettemin is de opgraving spectaculair.

Lees meer


Meer Reizen

Rotterdam

Nationaal Vuuwerk
Ontdek Rotterdam

met een enthousiaste Rotterdamse gids

Verder over Rotterdam:Wandelingen

Zien en Doen

Eten en Drinken

Geschiedenis

Architectuur